RUUD GROENEWEGEN BEELDEN

Alweer 10 jaar is de nu 75-jarige Ruud Groenewegen bezig met zijn uit de hand gelopen hobby. Als beeldend kunstenaar die hoofdzakelijk werkt met Portugees Marmer en Bruine Albast heeft hij een tijdsbesteding gevonden waarin hij zijn creativiteit kwijt kan.

Zijn arbeidzame leven is Ruud werkzaam geweest in de horeca. Toen hij op 65-jarige leeftijd met pensioen ging zocht hij een hobby en vond deze in het creatief bezig zijn met steen. Na een aantal lessen beeldhouwen kwam Ruud erachter dat hij een verborgen gave had. Hij beschikte over een “verborgen talent” ! Hij was toebedeeld met de gave om de creatieve spinsels van zijn hersenen om te zetten in beelden die hij creëerde vanuit stukken/brokken steen.

Doordat marmer dus harder is als speksteen, heeft Ruud Groenewegen gekozen voor Portugees Marmer. Hieronder gaan we verder in op Portugees Marmer, waarmee Ruud het merendeel mee werkt.

Portugees Marmer

Vanwege de prachtige lichtval, vastheid en homogeniteit is Portugees marmer een veel gebruikte steensoort welke voor beeldhouwkunst door kunstenaars wordt gebruikt.

Als je kalksteen onder invloed van temperatuur en/of druk metamorfoseert krijg je Portugees marmer.

Het verschil tussen Portugees marmer en zachte steensoorten.

Hoe donkerder het marmer is, hoe harder de samenstelling van de steen is. Omdat marmer in vele kleuren is te verkrijgen, is deze steensoort erg geliefd onder beeldhouwers.

Als een beeldhouwer kiest om met bijvoorbeeld speksteen te gaan werken, dan kies je als kunstenaar voor een ander beeldhouwproces dat aanzienlijk verschilt dan het werken met Portugees Marmer.

Groenewegen heeft bewust gekozen om met Portugees Marmer aan de slag te gaan. Met deze steensoort kan hij zijn creatieve “Ikke” geheel uitleven.

Het werken met zachte steensoorten, zoals bijvoorbeeld speksteen, is een heel ander beeldhouwproces dan werken met Portugees marmer. Werken met zachte steensoorten past als het ware beter bij ‘de snelle tijd’ waarin we leven.

Door met marmer te werken geeft Ruud juist aan dat hij zich overgeeft aan een bepaalde traagheid – het kan juist niet zo snel gaan. Als kunstenaar kan Ruud niet zomaar de gewenste vorm afdwingen van of uit de steen. Hier zal hij de tijd voor moeten nemen, hier komt de creatieve geest in hem tot zijn recht, wat het juist zo bijzonder maakt.

De beelden die Ruud Groenewegen gemaakt heeft worden te koop aangeboden op verschillende manieren. Een daarvan is de verkooplijn via KOOPPLEIN.NL

Zomaar_Bruine Albast

Wil jij op de hoogte blijven met de nieuwste creaties van Ruud Groenewegen Beelden?

VUL JE GEGEVENS HIERONDER IN EN MELD JE AAN!

Ruud geeft de  nieuwsbrief regelmatig uit nadat hij weer een beeld gemaakt heeft. Deze zullen dan met foto en andere bijzonderheden naar u gemaild worden, zodat u als een van de eerste kunt reageren en in het bezit kunt komen van zo’n fantastisch ambachtelijk gecreëerd product!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s